Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/07/tutorial-memasang-iklan-nuffnang-dengan.html#ixzz1isBYJbNd http://www.nuffnang.com.my/help/find-ticket ).

Ahad, 22 Mei 2011

amalan2 yang boleh dilakukan pada setiap pagi

halo..halo..halo..baik x tajuk pagi neh?..hehehe...trase baik pulak..terganggu kejap penulisan ak sebab dok baca blog layar minda..bgus la blog tuh..byk benda2 dn tips2 yang kita xpenah tau die bongkar...cewah...sila2 lawati..hah..okeh...pagi ni ak akan bagi beberapa tips, petua dan boleh jugak dipanggil amalan yang orang tua2 biasa buat dan boleh jugak dilakukan oleh anak2 muda generasi sekarang..

sebenarnya amalan ni bagus dan baik jika diamal..sesapa je boleh amalkan..aku...kau...dia..kamoo..dan mereka...oh ye..xlupe jugak..awak pon boleh..mu pon buleh jugak..xterkecuali..okey2..sebelum penglalutan pengabanan ak menjadi lebih panjang dan xterkawal, lebih baik baca dengan cepat amalan tersebut..

1 ) bangun pagi..yang ni biasa dibuat orang..tenyeh dan genyeh muka..sebab mesti ada taek mata yang menutupi mata comel anda semua..

2 ) anda pegila basuh muka dulu..xperlu guna pencuci muka fair n lovely segala..cukup dengan hanya mencuci dengan menggunakan air cap paip je..hehe..selawat 3x ye..

3 ) anda pegila minum air 3 teguk beserta selawat 3x..petua dr sorang membe..boleh kan curik?..jangan marah wak..hehe..nak mnum banyak2 smpai kembung prut kau pon boleh jugak...kau punya pasallah..hehe...

4 ) anda amik al-Quran..pakai telekung dan songkok..maksud saye..lelaki pkai songkok..pmpuan pkai telekung..jangan nak ngengada pkai keduanya skali plak..lempang kan..haaa..anda buka surah yassin..dan baca..smpai habis..petua ni dari sorang membe..membe lagik..xpe kan?..amalkan yer..saye pon sedang mengamalkannye..

5 ) sesudah baca yassin, anda pegila tengok pokok2 hijau kat depan mahupun tepi umah jiran anda..x..x..maksudnya kat umah anda..xsemestinya umah jiran je..lebih afdal umah sendiri lau anda rasa nk hdup lbih lama..hehe..paham2 la ye..

6 ) pijak tanah..dengan berkaki ayam..ni xpelik ye..pelik lagi benda pelik dari yang ni..ni petua c beego..kenal kan?..xkenal, boleh google sekarang jugak..masa tamat!..teettt...ni bagus taw tok ingatkan kita sebagai manusia, asal dari tanah dan buat kite xmudah lupa sape diri kite yang sebena..

7 ) then..lau ase nk mandi..pon boleh..pastikan anda menjirus kaki terlebih dahulu supaya urat2 xtekejut...memang korang xkan nmpak la urat tu terkejut sebab die xde masa nk tunjuk2 kt korang tapi..ni semua utk awet muda..sape mau?..sape xmau?..tipu..lepas basahkan kaki, jirus tubuh seperti biasa..selawat yer..saya pon tengah amalkan.....................................

8 ) lepas tuh..eh..xkan ak kena ajar lagi ape yang perlu dibuat..pndai2 korang la plak nk buat ape kan..xperlu saya ajar..nk makan ke..minum ker..tengok tv ke...kemas umah ke,.hehe..ni rutin harian ak semenjak cuti sem bermula...

9 ) dah2..xde tips dah..yang tu je ak tau dan boleh share..nnti lau ade lagik..ak tulih lagi..  

10 ) renung2..tengok2..dan selamat mengamal..eh..beramal..


bubye..gud monink...

1 ulasan:

  1. masa adlah xbtol..aku cube nk edit masa bg btol..tp die xnk publish lak entry aku..xpaham ak..xpela..masa sebena kol 8.10 pagi.

    BalasPadam