Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/07/tutorial-memasang-iklan-nuffnang-dengan.html#ixzz1isBYJbNd http://www.nuffnang.com.my/help/find-ticket ).

Ahad, 22 Mei 2011

benda yang ak xsuke dan boleh buat ak hangenn!!

hahh..marah ni..marah...tengok tajuk la...marahh...grrr...cecece...bajet jew...mana ada marah2...saya ni punyelah lomah lombut..sopan santun laie..haha...ni...nak habaq mai benda2 yang boleh buat cek hangen..marah noh...tanpe berlengah lagi..jom kite menengok..ayat ntah hape2..

1 )  orang yang usik barang2 ak..tanpe izin..hangenn bebb!..usik xpe lagi..amik plak dah..tnpe pengetahuan ak..bikin panass jerr...lau mntak ak xkesah..korang kesah x?..tengok barang2 kesayangan korang diambik..pstuh orang xrti2 nk bagi balik..kira macam bagi terus..bukan bagi..kira cam die la yang beli..

2) jalan ramai2 tapi ase macam jalan sorang2 plak..membe tinggal ak kat blakang..ak kat blakang dok terpikir..ak ni bodyguard ke membe hah?..lebih baik ak pegi mintak keje jadi pak guard kt pasar raya kan?..hehe

3) orang yang suke pakse2 ak buat sesuatu yang ak xsuke..huh!..yang ni memang..memang ak hangen satu badan..letak aircond ngan kipas yang orang pkai kt kenduri kawen kt depan muka ak pon xboleh hilangkan kepanasan ak..rase nk meletop dan sekeh+terajang je orang camni..ak selalu kene...hiaarrgghhh!..

4) mesej ak orang lambat reply..hehe...kejam x haku?...memang....ak kejam..lau ade alasan..xmengapa..tapi!..lu sesaja slamber biawak tuh..hah..kena ngan ak..ak nk buat ape ko tanya??...ak xbuat pape pon..ak berusaha sedaya upaya membalas mesej orang ngan cepat dan pantas..xkan orang xboleh..kan?..

5) orang kacau ak tido petang dan waktu pagi di saat ak xsedia nk bangun (after smayang subuh k) ..haaa...yang ni..jawabnye ak xkan bangun lah walapon korang letak bom atom sbijik skalipon kt tlinga ak..kecuali..ak memang berniat nak bangun..

6) orng ngumpat ak kt blakang..ye la..dah namanya ngumpat xkan mai depan ak..phtuh ngumpat..yang ni xmnimbulkan kemarahan tp menimbulkan kegelakan ak..haha..xpuas hati sila tampil ke depan..jangan sembunyi blakang pintu ye..kite slowtalk..ak xmakan orang..ak makan nasik pahtu tolak batu dan kayu je..tu pon ak makan lagi pucuk ubi kayu ngan air btu..a.k.a ais..tp ak tau membe2 ak semua baik..xngumpat ak kn?.. 

7) laptop ak hang..tenet xleh connect..alahhhhhh!..geram..hangen gler derr..tengah syok ber fb..berblog..bergoogle..tiba2 disconnect..argh!..rase nak blinng je laptop kt sungai tepi umah ak atau campak je laptop dari tingkat 5 hostel ak..tapi..sabo jela..lau campak..jahanam..jahanam..ak xboleh menulis lagi...huhu...

8) karen xde..ni lumrah..nak buat camne..ape pon xboleh...tv xleh tengok..umah gelap smacam smpai lubang hidung adik ak pon xnmpak..huh..agak2 macam mana orang zamn dulu boleh hidup xde letrik..ak xbolehh...


9) air plak xde..alahaii...susah weyy...ape pon xboleh..air adalah anugerah bernilai ko tau?..bernilai untuk ak..xde air..kering ak..macam mana nk mndi?..macam mana nak masak air?nak minum?..pikir2 kanla..jangan membazir ye..ak xpe..kpala itik kau xpe..ak pon termasuk..


10) nset sony erikson w995 ak rosak,,belum lagi..tapi bayangkan..oh no!!..yang ni la pling hangen dan xboleh hidop..dulu mase nset ni xde boleh r hidop..skang xboleh..nset harta utama ak..harta kesayangan ak yang tramat sangat..hah. nk bagitau betapa sayangnye ak kat nset ni..xde die..xhdop ak..begambo..bercol..bermesej..berdengar lagu..bengong ak guna ayat ni..lu cikgu b.m form 5 ak baca sure kcik ati, nangis xbelagu hanya lgu instrumental dan merasa sangat menyesal mengajar ak bm dulu..mesti ak dah kena on da chair dan on da nyut..hehe..cikgu..


11) duit xde..panas ati sambil bersimpati terhadap diri sendiri..nak beli ape pon xboleh..sob..sob..


12) semut yang banyak gilerr..maha banyak..rimas tau x?..sem 2..oh ye..sebelum cuti sem dua..ak tinggal dibilik yang dipenuhi semut..ntah ape motif semut tuh menjadikan ak sebagai pemelihara mereka..dalam air yang ak masak, dorang boleh dok kuak lentang gay bebas lam air ak..tu naseb baik ak nampak..lau xnmpak?..hari2 ak minum, satu sem tu la ak bengap nk mam..huh!..dahtu utk tmbahkan lagi kemarahan, loker ak turut dipenuhi semut..ak bukak loker tengok dorang buat tawaf kat cardigan baru ak..gler sakit hati..hah..alang2 luah prasaan ..ak akan luah sepenuh hati..ade kan satu hari tu..ak mengidam nak makan megy..ak pon bukak la plastik yang mengandungi megi kari meletup..masa nak masuk air panas dalam bekas yang ade megy..omaigod!..sioottt tol la...penuh semut lari lintang pukang dari plastik serbuk megy tu..naik berbulu mata macam bulu monkey sintok mata ak yang sememangnye dah berbulu ni tengok semut tersebut melarikan diri..ak trus mengamuk bagai nak gila..mengamok sorang diri la sebab xde rumet..ak terus buang macam tu je..terbantut ak nk makan megy hari tu..begitu jugak ngn nsib coklat nips spesel ak..dan gula2 brangin halls ak..semut telah menguasai semuanya..ak benci!,,,ak benci!...ha..panjang cite sal semut..dahla..


13) nset xde kredit...ni salah sendiri..sape sruh ko xpegi mentopup  nset?..ingat ko ank tan sri nak orang sponsor??..


14) barang2 ak sayang orang alih tempat...huishhh...geram..


15) spotcek kt skolah dulu2..xsuke..tapi dah nama plajar..mesti selalu di spotcekkan..selalu xlepas bab tudung..singkat sangat ke?..rasa dh labuh dah...ee...ak ni punye berdisiplin...lau cikgu baca mati free ak..huaaa,...tapi xpela..ni stori dulu2..yang buat ak panas...im feel hot...ngengada...


16) terdedah di udara yang panas..ni bengong ke dah xde idea?..betol la...bile ak kena dok tengah panas macam gadis litar...ak rase panas..panas hati dan panas muka...dahla ak xberapa nak cerah..yela..paham2..bile kena jemur tengah panas macam ikan kering . of coz la secara otomatiknya ak akan jadi hitam dan legam serta gelap..erm..kalau hitam manis xmengapa..tapi masalah ak ni hitam berkarat..jadi xmau dan cuba elak dari kena panas...bajet macam dok kat korea je ak nii...thee..hehe...


erm...dahla..xde pape nak luahkan dah..lain kali lah plak..nak mandi..belum mandi lagi..awal lgi..jam menunjukkan pukul 9.04 pagi..hah!..awal...c..u..d..cc..i..lappy..after dis..we will rest for a while...


arigatto kozaimashita...

ohaiyo gozaimasu..desouka?...desu2!!... 


sayonaro..


dahla...nana!!



Tiada ulasan:

Catat Ulasan