Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/07/tutorial-memasang-iklan-nuffnang-dengan.html#ixzz1isBYJbNd http://www.nuffnang.com.my/help/find-ticket ).

Selasa, 20 September 2011

kesal !

hari ni boleh dikatakan hari xbest, hari malang, hari kesal, hari menyesal, hari membosankan minggu ni..sebabnya..dahla semalam ak siapkan last minit asgment, slide show...sampai kol 3.30 a.m..then ak bangun lewat plak dah sebab mengantuk dan xsedar..cepat2 ak g mndi...nasib menyebelahi ak..bilik air xde orang..ak dapat mandi dengan tenang..lepas tu terus bersiap...7.45 ak kuar..pastu ak ikut jalan yang ak xpenah lalu..bajet shortcut..hutan je..nasib ak baek lagi..sebab xde kumpulan kera2 liar membuat roblock..slalu nya pagi2 dorang ske dok lepak2 sambil membuat sekatan di jalan utama..

ak ingatkan dorang ade la sebab jalan yg ak pilih tu xde orang lalu..ak je lalu sorang2 tadi..takut jugak...tapi ak nekad..ye..k sekarang buat satu2 benda tu dengan perasaan nekad...ha..pahtu ak nampak bas...ak jalan dengan riang..sampai je kat situ..bas tu blah dengan kadar segera..hurm..dah penuh..pstu ak tunggu la bas seterusnya..5minit lepas tu bas datang..zapp! kejap je bas tu penuh..ak terpinga2 macam orang kebingungan tengok bas...terlepas lagi..ak dah lewat..kelas kol8..masa tu dah 7.56...

bas ketiga datang..penuh lagi!..eehhh..ak xpandai nak berebut2 sebab di hostel lama, kami biasa diajar untuk beratur..macam anak yg baik gitu..bile kene berebut bas kt hostel baru ni, ak panik...sebab xpenah dapat naek ketika perubutan berlaku..ak seakan2 orang yg lemah, ditolak2 begitu saje..ak rasa kesian kt diri sendiri..ak biarkan orang naek then ak naek..

bas tu dah penuh..so ak berdiri kt tangga..sebelum dapat berdiri kat tangga..ni ak pling benci..lelaki2 naek dulu..kemudian ak last..so ak terpaksa membiarkan muka ku menghadap bontot2 dorang..mencik! dahla pkwe somalia..ak berdiri kat tangga macam patung sebab ketakutan..tibe2 pakwe somalia yg ade kt atas gerak turun ke tangga yg ak berdiri..betul2 belakang ak..ni xbest..badan kami hampir2 mengena sesama sendiri..bas plak laju tahap gaban..nak race ke ape..jadi ak rasa xselesa macam tu..dahla pakwe somalia tu tinggi..besar gile..ak paras pinggang die je kot..ni kalau die xleh imbang badan, konpem ak dihempapnye begitu saja..tapi nasib baek..ak ngan die dapat menimbangkan badan..

                         

ak smpai 15minit lewat..lect dah start mengajar..ak masuk ngan muka sadin, trus ambik tempat kat belakang sekali..tepi ak warga kenya..pahtu member die ak xtau warga ape..xdapat dikenalpasti pada rupanya....xpela..xkesah..tapi yang kesah..ak xpaham statistik yg lect ajar..ntah ape..ak ni memang anti mt sejak dari skolah rendah...ala stres btol belajar...xpaham ape..dahla lect tuh orang arab..ak xpaham die punye slang!..nasibla..

ak amak peluang bebual ngan mamat kenya sbab terlalu bosan..dan..10.30...yes! kelas dismiss...balik kelas f.o...de jamuan raya kt hostel..ape lagik..ngan perasaan malu+buat2 malu..ak ambik nasik..pegi makan bilik member...hahaha...sonok makan ramai2 ngan member..lama xbuat camtuh...presentation dah lepas..so boleh rilex laa dulu....

papai!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan