Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/07/tutorial-memasang-iklan-nuffnang-dengan.html#ixzz1isBYJbNd http://www.nuffnang.com.my/help/find-ticket ).

Sabtu, 7 Januari 2012

~ campak yg lama

tajuk yg paling xleh blah ni... campak. ape kau ingat sampah nak campak2?. xde.. maksud aku, campak kenangan lama... bak kata orang..yang buruk dijadikan sempadan, yang baek dijadikan tauladan.. cewah! berfalsampah lagi..betol ker ni??.. tahun 2011, kite sudah tinggalkan.. jauh ke belakang sana.. sekarang tahun baru, bukak blog baru, eh..buku catatan baru.. blog tetap lama ar.. 

banyak gile perkara yang jadik dalam tahun 2011.. ak dapat baby baru.. bukan aku yng beranak! kawen pon belum...mak ak la yang beranakkan adik aku..lagi sorang generasi pompuan lam sejarah adik beradik aku..aku bukan lagi perempuan tunggal lam family okay! budak tu spesel wey.. tau pasai apa yg spesel?? die lahir pada 16 september 2011.. hari malaysia tuh.. aku dah 20taun hidop, xde baby kecik..jadi bile dapat baby kecik tuh, excited die laen macam tau..

nak2 bapak aku..kadang2 boleh die call aku 2,3 kali sehari..terasa disayangi..tapi mahaplah nanazuki... bapak call bukan nak tanya sal kau! die nak aku dengar adik kecik aku tuh bebunyi (bunyi2 an bayi).. hepy gile bapak aku..die cakap camni "ni dengar adik kecek (bercakap).." padahal budak kecik tuh baru umur xsmpai sebulan..ni je perkataan yang die reti sebut "ekk, waa, aaa, eee"...tu je pon..hak alah..dah nak belagak.. tapi aku rindu gile kot kat budak kecik ni.. haritu masa balik, akula mak die..24 (tipu) die ngan aku..


dah2..malas nak citer panjang2 sal budak kecik ni..nanti menyombong plak...nanti besar jangan ikot perangai akak kau ni.. xsnonoh! ...hahaha...semua orang geram ngan budak tuh..sian die..lahir2, semua geram..sape soh jadi baby.. lahir plak dalam kalangan family aku yg memang kegersangan budak kecik..memang naya r die...hahah...miss u lah budak...

tahun ni jugak ak kehilangan sahabat.. sahabat yg berkongsi suka duka bersama... walaupon baru , tpi seakan lama mengenali kerana persamaan yang begitu banyak.. sorang dah jadik bomba.. sorang lagi pergi..bukan dijemput ilahi... tetapi pergi.. kerana ade sebabnya... yng xdapat aku jelaskan... maafkan aku..aku sangat berharap dia bisa kembali lagi...

disini aku ingin menyajikan beberapa potret budak kecik tuh.. adik aku laa.. baby elis a.k.a SITI DARAELISA.. nama xnak kalah kau...lagik cun dari akak kau nama tuh ekkk...


                            masa ni dah 1 bulan lebih.. aku xde kat umah waktu die dilahirkan.. sampai ati dik kau kuar xtggu akak...comey2...tium cket..muahhhh!


                                   sebab kau baby girl, mmg layak kau dibalutkan warna pink begini..nampak lebih sopan..walopon sebenarnya scan, kau adlah lelaki..tapi rezeki berpihak pada kami..tuhan memberikan kamu, comel..


                            kecik2 dah belagak kau ye...nak tido atas bebear je..xnak tido atas lantai.. bebear aku plak tuh kau rempat..elis2...sayang kamo laa..haha..


                                  muka xnak kalah! hahah..pandai dik , kau buat muka camni...jangan amalkan yer..hahah..tapi akak suka! suka!


                          beraya sakan elis yer..xmau kalah dalam berpakaian..sape yg pakaikan lau bukan akak kau yang ohsem ni..ahaha...santek ler...macam anak tamil (bapak aku cakap)


                         
elis, akak kau ni pon nak glemer gak..asik kau jek yang glemer..xaci lah kan..akak xmau kalah..lalala~ sedondon kan kite? hahaha (baju lama pakai baru)


                                hah! aku ade lagik..berdua bersatu.. gambar last sebelum aku balik kedah..die punya merengek laen macam..kalau boleh satu rumah die nak guling..tapi apakan daya.. die xmampu bebuat demikian kerana umur tidak mencukupi.. die tau kot aku nak tinggalkan die..nanti sape nak pakaikan baju dia..maen ngan die..dan paling penting, berglemer ngan die..yela.. bergambar bersama.. walopon kecik, dah beratus kot gambar bdk kecik ny.. sape lagi lau bukan aku jurugambarnya.... kite serupa!


                          cayang dia! kakak sayang elis!! sngat2... hihi..


lagi satu sal budak ni..die agak berisi..berat dow...masa lahir, berat die 3.6..masa aku dukung ni dah 4.8..baru 1 bulan.. dah asik mancari  mamam je keje...hek2...dahlah...banyak sangat dah gambar elis..ni blog kakak..elis xyah interframe sangatlaa ekk...nanti kite bergambar laen tau..


k , tu je nak cakap... papai !


 

2 ulasan:

  1. heheh...sruh mak beranak lgi...kite slu mintak mak kite branak lagi..then dpt bdk ni =)

    BalasPadam