Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/07/tutorial-memasang-iklan-nuffnang-dengan.html#ixzz1isBYJbNd http://www.nuffnang.com.my/help/find-ticket ).

Sabtu, 1 Disember 2012

berat sama dipikul , ringan jinjing sensorang

assalamualaikum.. lama benor menyepi . bz sangatkah aku ni ? bz. bz. sebenarnya bz ngan persiapan jadi s.o.d @ supervisor of the day .. habes semua benda aku abaikan semata2 menyibokkan diri untuk benda ni . huh! sampaikan aku abaikan mandarin. jawab exam dalam kalut dan bingung gara2 tak study.. 

alhamdulillah, tugas dah selesai dengan bantuan member2 yang sangat baik hati dan penolong.. eh ayat macam xskolah lagi.. abaikan jelah.. 26/11/12 - tarikh aku jadi s.o.d untuk masakan thai and chinese.. customer pon xramai mana.. 18 dari 20 pax.. payah betol nak cari pelanggan ni.. yelah, bukan senang orang nk keluarkan duit sesenang untuk kita.. tapi perut korang gak yg kenyang taw.. hihihi..

      
                                     sawadekaa , xiawu hao.kata aku. kami s.o.d on that day

owh ye.. makanan untuk hari tu ialah thai green papaya salad.. atau nama pendeknye somtam.. buat berbelit lidah kau jep letak nama panjang2.. tu baru appetizer.. ade lagi.. sup nye berupa sup telur dan daun mint.. yekkkss.. macam tak sedap je .. tapi kawan aku yang makan cakap sup tu sangat sedap sebab ada cendawan ngan isi ketam.. aku tengok pon terliur sebenarnya tapi aku hanya mampu memandang dari dekat.. main course pulak sesame oil chicken with rice served with chinese green with oyster sauce.. yang ni sumpah menyelerakan.. tapi aku xboleh makan sebab aku hanya la s.o.d , bukan chef.. ceiitt! dan pencuci mulutnye pulak ialah pulut mangga.. sedap gak benda alah tuh.. 



                                                 appetizer
                                                                        maincourse

                                                   soup

                                                                         dessert

                                     aku dan para pelangganku . HIHI


                                           steward aku pada hari tu . sampai ke luar dia main.

aku perlu ucap jutaan terima kasih dekat member2 aku yang banyak gile membantu aku dan partner aku hari tu.. dorang the best! takde dorang , tak mampu aku menjayakan kejayaan tu. ayat xskolah lagi... abaikan.  segala kerja2 gila yang dibuat pada hari tu adalah salah aku. okay! sebab aku sebagai kepala segala kerja gila. haha.. 


                             aku- selepas event, teros jadi rockers gitu..lect ckp hang nk p shoping ka?

                           
                                               menu kad .. sampai 4 pagi aku buat menatang ni

btw , xkesahla.. janji semua dah selesai.. aku menyetan betol hari tu.. sampaikan budak kelas aku tu panggil aku dinosour.. ish! bagila yg comel sikit weyy.. lepas ni aku xla rileks lagi.. kene siapkan report la pulak.. dekat2 akhir sem ni aku dilambakkan dengan esemeng yang berlambak. eh! kenapa ;laaaaa...

eh , sudah2 la menulis.. siapkan kerja kau..

babai blog.. c u again! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan